Recepti iz trgovine Biovera
Razni recepti za vsakega, od juh, glavnih jedi pa do slastnih sladic. Vse sestavine so na voljo v trgovini Biovera za lažje kuhanje.

Kruhki s sirom, majonezo in kumaricami
Sestavine:
- Kruh v rezinah
- Kravji sir
- Majoneza
- Vložene kumarice
- Suhi peteršilj
Priprava:
Kruh narežemo na želene rezine ter popečemo obe strani, nanj dodamo sir, da se sir stopi. Na sir namažemo majonezo, dodamo narezane kumarice v kolobarih in potresemo z suhim peteršiljem.

Kosilo Tricolor
Sestavine:
- Čebula
- Korenje
- Nadzemna Koleraba
- Česen
- Začimbe
- Basmati Riž
- Drobljenec
Priprava:
Zelenjavo popečemo, prvo pražimo le čebulo in česen z začimbami, potem dodamo korenje in nadzemno kolerabo, pečemo dokler ni koleraba mehka.
Riž se skuha normalno, drobljenec pa se popeče in začini z
želenimi začimbami. Lahko se doda tudi sojino omako.

Veganski džuveč
Sestavine:
- Riž
- Čebula
- Česen
- Paprika
- Paradižnik
- Začimbe
Priprava:
V ponev dodamo narezan česen in čebulo z začimbami in popražimo. Nato dodamo še papriko in paradičnik. Ko se vse popeče, dodamo riž in počasi dolivamo vodo ter konstanto mešamo, dokler riž ni popolnoma skuhan.

Riževi rezanci s paradižnikovo omako
Sestavine:
- Riževi rezanci
- Paradičnik
- Paprika
- Čebula
- Česen
- Začimbe
Priprava:
Riževe rezance skuhamo normalno, med tem pa začnemo pražiti česen ter čebulo z želenimi začimbami. Kasneje dodamo še paradižnik in papriko, dodamo vodo ter pokrijemo ponev da zavre. Potem se zelenjavo zmiksa in nastane omaka. Postrežemo lahko z dodanim sejtanom.

Čeveljčki iz jajčevcev
Sestavine
Za jajčevce:
- 3 jajčevci (srednje veliki)
- sol
- poper
- 3 žlice olivnega olja
Za nadev iz šampinjonov:
- 500 g šampinjonov
- 1 čebula
- 1 strok česna
- 1/2 čž cimeta
- 1 čž origana (suhega)
- 2 jž paradižnikovega koncentrata
- 200 g paradižnika
- 250 g vode
- 3 jušne žlice sojine omake
Za bešamel:
- 40 g indijskih oreščkov
- 1 dcl vode
- 2 žlici moke (polnovredne kamutove ali moke rjavega riža)
- 3 dcl sojinega mleka
- 2 žlici kvasnih kosmičev
- sol
- poper
- cimet
- muškatni orešček
Postopek Za jajčevce:
1. Pečico vklopimo na 200°C na ventilacijo. 2. Jajčevce prerežemo po dolgem, da dobimo 6 kosov. V meso jajčevcev zarežemo več linij po dolgem in počez. 3. Jajčevce položimo na pekač obložen s papirjem za peko, jih posolimo, popramo in premažemo z olivnim oljem. Nato jajčevce obrnemo. 4. Jajčevce pečemo priblino 25-30 minut, odvisno od njihove velikosti. Ko so pečeni, jih vzamemo iz pečice, obrnemo in postavimo na stran.
Za nadev iz šampinjonov: 1. Najprej pripravimo omako. S paličnim mešalnikom zmeljemo na kose narezan paradižnik, čebulo, česen, paradižnikov koncentrat, sojino omako, origano, malo cimeta in vodo, da dobimo tekočo zmes. 2. Očistimo šampinjone, jih z rokami nadrobimo na manjše kose in jih prelijemo v večjo ponev. Šampinjone dušimo približno 10 minut, da spustijo sok in se malenkost zapečejo. 3. Dodamo omako s paradižnikom in vse skupaj dušimo še približno 15 minut, da se omaka zgosti. Nato odstavimo z ognja in postavimo na stran.
Za bešamel: 1. Indijske oreščke vsujemo v blender, dodamo 1 dcl vode in vse skupaj zmeljemo, da dobimo kremasto zmes. 2. V lonec vsujemo 2 žlici moke rjavega riža in to na zmernem ognju rahlo popražimo. Nato postopoma dodajamo rastlinsko mleko in vmes cel čas mešamo. Dodamo kremo z indijskimi oreščki, sol, poper, malo cimeta in muškatnega oreščka. Med stalnim mešanjem kuhamo dokler bešamel ne zavre in se zgosti.
Čeveljčki iz jajčevcev: 1. Vklopimo pečico na 220°C, na funkcijo za žar. 2. Z zadnjo stranjo žlice pritisnemo meso jajčevcev, da dobimo vdolbino za nadev. 3. Na vsak jajčevec položimo 2-3 žlice nadeva s šampinjoni. Čez pa premažemo bešamel. 4. Pekač z nadevanimi jajčevci položimo na najvišjo poličko v pečico. Pečemo jih približno 15- 20 minut, dokler niso rahlo zlatorjavo zapečeni. 5. Ko so pečeni, jih vzamemo iz pečice in postrežemo s sveže nasekljanim peteršiljem.