051/750-108
 info@biovera.si
Košarica je prazna

Biopark - Eterično olje vanilija - absolut, 5ml

€9.90

Eterično olje (absolut) vanilije 10%, 5 ml.

Poreklo: Indija.
Namen uporabe:
Za odišavljanje prostorov s pomočjo izparilnika.
Opis in uporaba:
Pridobljeno iz suhih strokov vanilije z ekstrakcijo. Je zlato rumene barve in ima bogat, sladek vonj po vaniliji. Čisto olje je izvrstne kvalitete in ima zelo visoko ceno, zato ga ponujamo razredčenega v jojobinem olju, kar pa ne zmanjša njegovih lastnosti ali kvalitete vonja. Deluje antioksidantno, sprošča, zbuja dobro voljo, pomaga pri stresu, razdraženosti in depresiji. S pridom se uporablja tudi pri bolnikih z rakom. Zanimiv je njen učinek kot afrodiziak, saj njen vonj vsebuje podobne sestavine kot človeški feromoni in se lahko z njimi kemično poveže, ko ga vdihnemo.
Olja, s katerimi ga lahko mešamo: benzoin, bergamotka, bosvelija, jasmin, limona, mandarina, pomaranča, pačuli, vrtnica, sandalovina, vetiver, ylang ylang, neroli, kamilica, sivka.
Zanimivosti: Vanilija je plezalka, ki zraste do 25 m visoko in najbolje uspeva v Mexicu in sosednih državah. Ima globoke, dišeče, trobentaste cvetove, ki jih v naravi oprašujejo kolibriji, kadar jo gojijo, pa jih ročno oprašujejo. Obirajo še zelene stroke, ki jih fermentirajo in posušijo, da dobijo temno rjave, močno dišeče vanilijeve stroke.
Opozorila: Pred uporabo natančno preberite etiketo in upoštevajte navodila za uporabo! Samo za zunanjo uporabo, ni za uživanje. Na kožo ne nanašajte nerazredčenega. Ni toksično ali dražeče. Odsvetujemo uporabo v času nosečnosti.
Sestava: Vanilla planifolia, Simmondsia chinenis.
Embalaža: Eterična olja Biopark Cosmetics so v posebnem črno vijoličnem steklu (Violet glass), ki jih izjemno ščiti pred vstopom dnevne svetlobe, česar druga stekla temne barve ne zmorejo. Rastline svetlobo potrebujejo za rast in razvoj - ko pa dosežejo zrelost, se na svetlobi prične proces razkrajanja. Zato je za izdelke vrhunske kvalitete pomembna tudi vrhunska embalaža. Naše embalaže prepuščajo izključno vijolično svetlobo, ki jo rastlinska eterična olja v notranjosti potrebujejo, da ostajajo enake kvalitete na dolgi rok in ohranijo vso svojo bio energijo.

 

 

  
ZAKONSKA OPOZORILA
Označevanje snovi:
Skladno z Uredbo (EC) št. 1272/2008 (CLP)
Piktogram:

Opozorilna beseda:POZOR!
Stavek o nevarnosti:
H317 Lahko povzroči alergijski odziv kože.
Previdnostni stavki:
P302 + P352 PRI STIKU S KOŽO: umiti z veliko mila in vode.
P333 + P313 Če nastopi draženje kože ali se pojavi izpuščaj: poiščite zdravniško
pomoč/oskrbo.
P501 Odstraniti vsebino/posodo skladno z veljavno zakonodajo. Embalažo
lahko vrnete prodajalcu.

 

Dodaj v košarico:

  • Proizvajalec: Biopark Cosmetics