051/750-108
 info@biovera.si
Košarica je prazna

Biopark - Eterično olje ylang ylang, 10 ml

€5.60

Eterično olje ylang ylanga, 10 ml

Poreklo: Francija.
Namen uporabe:
Za odišavljanje prostorov s pomočjo izparilnika.
Opis in uporaba: Pridobljeno s parno destilacijo iz cvetov ylang ylanga. Je bledo rumene ali zlate barve in ima bogat, sladek, eksotičen, cvetličen vonj, ki je med najbolj iskanimi aromami. Njegov čuten vonj dviga razpoloženje in prinaša veselje. Dober je za nego suhe ali mastne kože, saj uravnava izločanje kožne maščobe in kožo pomirja, če ga dodamo izdelkom za nego las, pa spodbuja zdravo rast. Pomaga lahko pri povišanem krvnem tlaku, prehitremu srčnemu utripu ali dihanju, živčnih stanjih, uporabljali pa so ga tudi pri impotenci in frigidnosti, saj deluje kot afrodiziak.
Olja, s katerimi ga lahko mešamo: bergamotka, grenivka, sivka, neroli, palisander in sandalovina.
Zanimivosti: Ylang ylang se imenuje tudi roža rož. Je tropsko drevo, ki zraste do 20 metrov visoko in ima velike, dišeče, nežne rožnate ali rumene cvetove. Rumeni cvetovi naj bi bili najboljše kvalitete. Tisti, ki se ukvarjajo z duhovnostjo, pravijo, da kogar vonj olja zelo pritegne, temu bo tudi najbolje odgovarjalo. V Indoneziji s cvetovi ylang ylanga posujejo posteljo mladoporočencev, da bi ustvarili erotično vzdušje in umirili živčnost.
Opozorila: Pred uporabo natančno preberite etiketo in upoštevajte navodila za uporabo! Samo za zunanjo uporabo, ni za uživanje. Na kožo ne nanašajte nerazredčenega. Pri nekaterih ljudeh lahko povzroči preobčutljivost, ki se kaže kot glavobol ali slabost.
Sestava: Cananga Odorata.
Embalaža: Eterična olja Biopark Cosmetics so v posebnem črno vijoličnem steklu (Violet glass), ki jih izjemno ščiti pred vstopom dnevne svetlobe, česar druga stekla temne barve ne zmorejo. Rastline svetlobo potrebujejo za rast in razvoj - ko pa dosežejo zrelost, se na svetlobi prične proces razkrajanja. Zato je za izdelke vrhunske kvalitete pomembna tudi vrhunska embalaža. Naše embalaže prepuščajo izključno vijolično svetlobo, ki jo rastlinska eterična olja v notranjosti potrebujejo, da ostajajo enake kvalitete na dolgi rok in ohranijo vso svojo bio energijo.

 

 

  
ZAKONSKA OPOZORILA
Označevanje snovi:
Skladno z Uredbo (EC) št. 1272/2008 (CLP)
Piktogram:

Opozorilna beseda: NEVARNO

Stavki o nevarnosti:
H304 Pri zaužitju in vstopu v dihalne poti je lahko smrtno.
H315 Povzroča draženje kože.
H317 Lahko povzroči alergijski odziv kože.
H412 Škodljivo za vodne organizme, z dolgotrajnimi učinki.
Previdnostni stavki:
P261 Preprečiti vdihavanje prahu/dima/plina/meglice/hlapov/razpršila.
P280 Nositi zaščitne rokavice/zaščitno obleko/zaščito za oči/zaščito za obraz.
P301+P310 PRI ZAUŽITJU: Takoj pokličite CENTER ZA ZASTRUPITVE/zdravnika.
P302+P352 PRI STIKU S KOŽO: Umiti z veliko vode.
P501 Odstraniti vsebino/posodo v skladu z nacionalnimi predpisi.

VARNOSTNI LISTI - POVEZAVA

 

Dodaj v košarico:

  • Proizvajalec: Biopark Cosmetics