051/750-108
 info@biovera.si
Košarica je prazna

Biopark - Eterično olje pačuli, 5 ml

€6.60

Eterično olje pačulija, 5 ml

Poreklo: Indonezija.
Namen uporabe: Za odišavljanje prostorov s pomočjo izparilnika.
Opis in uporaba: Pridobljeno s parno destilacijo listov pačulija. Je globoko zlato rjave barve in ima topel, zemeljski vonj, ki spominja na sadje. Ima astringentno delovanje, pomaga proti slabosti, depresiji, napenjanju in proti neprijetnim vonjem. Pomaga razstrupljati in odvajati vodo iz tkiv, lahko pa da uporabljamo tudi kot afrodiziak. Odličen je v kombinaciji z drugimi, dražjimi olji, saj podaljša njihovo obstojnost.
Olja, s katerimi ga lahko mešamo: sandalovina, bergamotka, cedra, vrtnica, sladka pomaranča, mira, muškatna kadulja.
Zanimivosti: Pačuli je zelo dišeče zelišče z mehkimi listi. Zraste do 1 metra višine in oddaja zanimiv vonj, ki je značilen za pačuli, če podrgnemo liste. Barva eteričnega olja pa je odvisna od načina destilacije – če uporabljajo posodo iz nerjavečega jekla, bo svetle, če železno, pa temnejše barve. V industriji parfumov je značilno, da se vonj pačulija ojača s staranjem in je zato starano olje bolj cenjeno od sveže pripravljenega.
Opozorila: Pred uporabo natančno preberite etiketo in upoštevajte navodila za uporabo! Samo za zunanjo uporabo, ni za uživanje. Na kožo ne nanašajte nerazredčenega.
Sestava: Pogostemon Cablin.
Embalaža: Eterična olja Biopark Cosmetics so v posebnem črno vijoličnem steklu (Violet glass), ki jih izjemno ščiti pred vstopom dnevne svetlobe, česar druga stekla temne barve ne zmorejo. Rastline svetlobo potrebujejo za rast in razvoj - ko pa dosežejo zrelost, se na svetlobi prične proces razkrajanja. Zato je za izdelke vrhunske kvalitete pomembna tudi vrhunska embalaža. Naše embalaže prepuščajo izključno vijolično svetlobo, ki jo rastlinska eterična olja v notranjosti potrebujejo, da ostajajo enake kvalitete na dolgi rok in ohranijo vso svojo bio energijo.

 

 

 

  
ZAKONSKA OPOZORILA
Označevanje snovi:
Skladno z Uredbo (EC) št. 1272/2008 (CLP)
Piktogram:

Opozorilna beseda: NEVARNO

Stavek o nevarnosti:
H304 Pri zaužitju in vstopu v dihalne poti je lahko smrtno.
Previdnostni stavki:
P261 Preprečiti vdihavanje prahu/dima/plina/meglice/hlapov/razpršila.
P280 Nositi zaščitne rokavice/zaščitno obleko/zaščito za oči/zaščito za obraz.
P301+P310 PRI ZAUŽITJU: Takoj pokličite CENTER ZA ZASTRUPITVE/zdravnika.
P331 NE izzivati bruhanja.
P405 Hraniti zaklenjeno.
P501 Odstraniti vsebino/posodo v skladu z nacionalnimi predpisi.

 

Dodaj v košarico:

  • Proizvajalec: Biopark Cosmetics