051/750-108
 info@biovera.si
Košarica je prazna

Biopark - Eterično olje kamilica, 5 ml

€15.90

Eterično olje kamilice, 5 ml.

Poreklo: Nepal.
Namen uporabe: Za odišavljanje prostorov s pomočjo izparilnika.
Opis in uporaba: Pridobiva se iz cvetov kamilice s parno destilacijo in je modre barve, nosi značilen vonj po kamilicah. Uporablja se lahko kot pomoč pri različnih težavah, kot so alergije, artritis, kolike, vnetje sečnega mehurja, dermatitis, bolečine v ušesih, težave z menstruacijo, glavoboli, kožno vnetje, srbečica po pikih insektov, nespečnost, slabost, PMS, revmatizem, absces, stres, površinske rane,...
Deluje blago analgetično, proti krčem, lahko pomaga pri vnetjih. Vsebuje azulen, ki je močno naravno protivnetno sredstvo, zato se s pridom uporablja v številnih izdelkih v pomoč pri celjenju ran.
Olja, s katerimi ga lahko mešamo: bergamotka, muškatna kadulja, sivka, pelargonija, jasmin, čajevec, grenivka, limona in ylang ylang.
Zanimivosti: Imenuje se tudi nemška kamilica ali prava kamilica. Če olje dalj časa stoji, se lahko v njem tvorijo kristali modre barve. To je azulen, ki se naravno izloča iz olja in deluje protivnetno. Rastlina je enoletnica in zraste do 60 cm. Cveti od maja do avgusta, vonj njenih številnih cvetov pa spominja na jabolka. Egipčani so jo zelo cenili, bila je rastlina, posvečena soncu podnevi zaradi zdravilnih sposobnosti proti vročini, in luni ponoči zaradi svojega hladilnega učinka.
Opozorila: Pred uporabo natančno preberite etiketo in upoštevajte navodila za uporabo! Samo za zunanjo uporabo, ni za uživanje. Na kožo ne nanašajte nerazredčenega. Ni toksično ali dražeče. Odsvetujemo uporabo v času nosečnosti.
Sestava: Chamomilla Recutita (Matricaria).
Embalaža: Eterična olja Biopark Cosmetics so v posebnem črno vijoličnem steklu (Violet glass), ki jih izjemno ščiti pred vstopom dnevne svetlobe, česar druga stekla temne barve ne zmorejo. Rastline svetlobo potrebujejo za rast in razvoj - ko pa dosežejo zrelost, se na svetlobi prične proces razkrajanja. Zato je za izdelke vrhunske kvalitete pomembna tudi vrhunska embalaža. Naše embalaže prepuščajo izključno vijolično svetlobo, ki jo rastlinska eterična olja v notranjosti potrebujejo, da ostajajo enake kvalitete na dolgi rok in ohranijo vso svojo bio energijo.

 

 

  
ZAKONSKA OPOZORILA
Označevanje snovi:
Skladno z Uredbo (EC) št. 1272/2008 (CLP)
Piktogram:

Opozorilna beseda: POZOR!

Stavek o nevarnosti:
H315 Povzroča draženje kože.
Previdnostni stavki:
P280 Nositi zaščitne rokavice/zaščitno obleko/zaščito za oči/zaščito za obraz.
P302+P352 PRI STIKU S KOŽO: Umiti z veliko vode.
P501 Odstraniti vsebino/posodo v skladu z nacionalnimi predpisi.

 

Dodaj v košarico:

  • Proizvajalec: Biopark Cosmetics

Kupci ki so kupili ta izdelek so kupili tudi...