051/750-108
 info@biovera.si
Košarica je prazna

Biopark - Eterično olje himalajska cedra, 10 ml

€4.60

Eterično olje himalajske cedre, 10 ml.

Poreklo: Indijska Himalaja.
Namen uporabe: Za odišavljanje prostorov s pomočjo izparilnika.
Opis in uporaba: Pridobljeno s parno destilacijo iz lesa himalajske cedre ter je bledo rumeno– zelene barve. Ima suho, leseno aromo, rahlo spominja na kafro in dimljen les. Je zelo subtilno in spominja na začimbe. Uporablja se lahko proti serboreji, pa tudi kot afrodiziak, astringent, diuretik, kot pomoč pri izkašljevanju. Poživlja krvni sistem in pomirja napetosti. Zaradi svojih lastnosti ga v Indiji uporabljajo za ohranjevanje svežine začimb med skladiščenjem.
Olja, s katerimi ga lahko mešamo: vsa eterična olja citrusov, s katerimi se zelo lepo dopolnjuje. Prav tako rožmarin, kamilica, evkaliptus in številna druga.
Zanimivosti: Himalajska cedra je visoko, zimzeleno drevo, ki zraste do 50 m visoko. Pogosto jo najdemo na strmih pobočjih Himalajskega gorovja v Indiji, Pakistanu in Afganistanu. Imenujejo jo tudi Tibetanska cedra. Že stari Egipčani so uporabljali njeno olje, največ za mumificiranje posmrtnih ostankov, pa tudi v kozmetiki in kot parfum.
Opozorila: Pred uporabo natančno preberite etiketo in upoštevajte navodila za uporabo! Samo za zunanjo uporabo, ni za uživanje. Na kožo ne nanašajte nerazredčenega. Ni toksično ali dražeče. Odsvetujemo uporabo v času nosečnosti.
Sestava: Cedrus Deodara.
Embalaža: Eterična olja Biopark Cosmetics so v posebnem črno vijoličnem steklu (Violet glass), ki jih izjemno ščiti pred vstopom dnevne svetlobe, česar druga stekla temne barve ne zmorejo. Rastline svetlobo potrebujejo za rast in razvoj - ko pa dosežejo zrelost, se na svetlobi prične proces razkrajanja. Zato je za izdelke vrhunske kvalitete pomembna tudi vrhunska embalaža. Naše embalaže prepuščajo izključno vijolično svetlobo, ki jo rastlinska eterična olja v notranjosti potrebujejo, da ostajajo enake kvalitete na dolgi rok in ohranijo vso svojo bio energijo.

 

 

 

  
ZAKONSKA OPOZORILA
Označevanje snovi:
Skladno z Uredbo (EC) št. 1272/2008 (CLP)
Piktogram:

Opozorilna beseda: NEVARNO

Stavka o nevarnosti:
H304 Pri zaužitju in vstopu v dihalne poti je lahko smrtno.
H410 Zelo strupeno za vodne organizme, z dolgotrajnimi učinki.
Previdnostni stavki:
P261 Ne vdihavati prahu/dima/plina/meglice/hlapov/razpršila.
P273 Preprečiti sproščanje v okolje.
P280 Nositi zaščitne rokavice/zaščitno obleko/zaščito za oči/zaščito za obraz.
P301+P310 PRI ZAUŽITJU: Takoj pokličite CENTER ZA ZASTRUPITVE/zdravnika.
P501 Odstraniti vsebino/posodo v skladu z nacionalnimi predpisi.

 

Dodaj v košarico:

  • Proizvajalec: Biopark Cosmetics