051/750-108
 info@biovera.si
Košarica je prazna

Biopark - Eterično olje limeta 10 ml

€5.60

Eterično olje limete, 10 ml

Poreklo: Italija
Namen uporabe: Za odišavljanje prostorov s pomočjo izparilnika.
Opis in uporaba: Hladno stisnjeno iz surove lupine limet. Je zeleno rumene barve in ima zelo svež, kislo sladek vonj, značilen za citruse. V aromaterapiji ga že dolgo uporabljajo za poživljanje in dvig razpoloženja. Deluje tudi astringentno, zato ga uporabljajo v izdelkih za nego nečiste, mastne in aknaste kože. Kožo tonizira in je koristno v negi proti celulitu.
Olja, s katerimi ga lahko mešamo: himalajska cedra, pelargonija, grenivka, sivka, limona, mandarina, neroli, muškatni orešek, sladka pomaranča, palmarosa, vrtnica, rožmarin, palisander, tangerina, vetiver, ylang ylang.
Zanimivosti: Limeta je manjše zimzeleno drevo z belimi cvetovi, ostrimi trni in kislimi sadeži, ki po obliki spominjajo na limone. Sadeži so zelene barve tako zunaj kot znotraj. Uspeva v toplih krajih, še posebej v Italiji, Indiji in južni Ameriki. V starih časih so limete pogosto uživali mornarji na dolgih potovanjih, da bi se zaščitili pred skorbutom, ker vsebujejo veliko vitamina C. Limeto uporabljajo za dodajanje arome v proizvodnji pijač, kot je kola ter v parfumeriji.
Opozorila: Pred uporabo natančno preberite etiketo in upoštevajte navodila za uporabo! Samo za zunanjo uporabo, ni za uživanje. Ni toksično ali dražeče. Na kožo ne nanašajte nerazredčenega. Odsvetujemo uporabo v času nosečnosti. Je fototoksično, zato ga ne nanašamo pred izpostavljanjem kože direktni sončni svetlobi.
Sestava: Citrus aurantifolia.
Embalaža: Eterična olja Biopark Cosmetics so v posebnem črno vijoličnem steklu (Violet glass), ki jih izjemno ščiti pred vstopom dnevne svetlobe, česar druga stekla temne barve ne zmorejo. Rastline svetlobo potrebujejo za rast in razvoj - ko pa dosežejo zrelost, se na svetlobi prične proces razkrajanja. Zato je za izdelke vrhunske kvalitete pomembna tudi vrhunska embalaža. Naše embalaže prepuščajo izključno vijolično svetlobo, ki jo rastlinska eterična olja v notranjosti potrebujejo, da ostajajo enake kvalitete na dolgi rok in ohranijo vso svojo bio energijo.

 

 

  
ZAKONSKA OPOZORILA
Označevanje snovi:
Skladno z Uredbo (EC) št. 1272/2008 (CLP)
Piktogram:

Opozorilna beseda: NEVARNO

Stavki o nevarnosti:
H226 Vnetljiva tekočina in hlapi.
H304 Pri zaužitju in vstopu v dihalne poti je lahko smrtno.
H315 Povzroča draženje kože.
H317 Lahko povzroči alergijski odziv kože.
H411 Strupeno za vodne organizme, z dolgotrajnimi učinki.
Previdnostni stavki:
P210 Hraniti ločeno od vročine, vročih površin, isker, odprtega ognja in drugih virov
vžiga. Kajenje prepovedano.
P273 Preprečiti sproščanje v okolje.
P280 Nositi zaščitne rokavice/zaščitno obleko/zaščito za oči/zaščito za obraz.
P301+P310 PRI ZAUŽITJU: Takoj pokličite CENTER ZA ZASTRUPITVE/zdravnika.
P302+P352 PRI STIKU S KOŽO: Umiti z veliko vode.
P501 Odstraniti vsebino/posodo v skladu z nacionalnimi predpisi.

 

Dodaj v košarico:

  • Proizvajalec: Biopark Cosmetics