051/750-108
 info@biovera.si
Košarica je prazna

Biopark - Eterično olje sandalovina, 5 ml

€19.90

Eterično olje sandalovine, 5 ml

Poreklo: Indija.
Namen uporabe: Za odišavljanje prostorov s pomočjo izparilnika.
Opis in uporaba: Pridobljeno s parno destilacijo lesa sandalovine. Je skoraj prozorne ali oranžno rjave barve in ima bogat, lesen, sladek vonj. Deluje kot diuretik, proti vnetjem in krčem. Pospešuje celjenje brazgotin, deluje astringentno in napne kožo. Pomaga pri izkašljevanju in izboljša spomin. V kozmetiki neguje suho in razpokano kožo, primerno pa je tudi za aknasto kožo in ekceme. V aromaterapiji prinaša dobro voljo, uporablja pa se tudi kot afrodiziak. Starejše, kot je bilo drevo, ko so ga pripravili za destilacijo, bolj bogat bo vonj olja, ki se s staranjem še izboljša, če ga pravilno hranimo.


Olja, s katerimi ga lahko mešamo: številna olja, kot so nageljnove žbice, sivka, pelargonija, pačuli, jasmin, benzoin, bergamotka, muškatna kadulja, koriander, cipresa, koromač, bosvelija, mira, palmarosa, črni poper, poprova meta.
Zanimivosti: Sandalovina je zimzeleno drevo, ki raste kot parazit – svoje korenine zarije v druga drevesa in zraste do 9 metrov visoko. Ima rjavo sivo deblo in številne tanke veje, usnjate liste in rožnato vijolične cvetove. Traja do 60 ali celo 80 let, da je drevo povsem dozorelo in takrat je najboljše za pridelavo olja. Sandalovino še posebej častijo v hinduizmu, kjer velja za sveto drevo in se uporablja pri svečanostih, rojstvih, porokah,...
Že pred 4000 leti so ga poznali v Indiji, Egiptu, Grčiji in Rimu. Mnogi templji so bili zgrajeni prav iz sandalovine. Sedaj se uporablja le za destilacijo olja, drevesu pa med sekanjem vej pustijo 30 let, da si opomore.
Opozorila: Pred uporabo natančno preberite etiketo in upoštevajte navodila za uporabo! Samo za zunanjo uporabo, ni za uživanje. Na kožo ne nanašajte nerazredčenega.
Sestava: Santalum Album.


Embalaža:
Eterična olja Biopark Cosmetics so v posebnem črno vijoličnem steklu (Violet glass), ki jih izjemno ščiti pred vstopom dnevne svetlobe, česar druga stekla temne barve ne zmorejo. Rastline svetlobo potrebujejo za rast in razvoj - ko pa dosežejo zrelost, se na svetlobi prične proces razkrajanja. Zato je za izdelke vrhunske kvalitete pomembna tudi vrhunska embalaža. Naše embalaže prepuščajo izključno vijolično svetlobo, ki jo rastlinska eterična olja v notranjosti potrebujejo, da ostajajo enake kvalitete na dolgi rok in ohranijo vso svojo bio energijo.

 

 

  
ZAKONSKA OPOZORILA
Označevanje snovi:
Skladno z Uredbo (EC) št. 1272/2008 (CLP)
Piktogram:

Opozorilna beseda: POZOR!

Stavki o nevarnosti:
H315 Povzroča draženje kože.
H317 Lahko povzroči alergijski odziv kože.
H319 Povzroča hudo draženje oči.
H335 Lahko povzroči draženje dihalnih poti.
Previdnostni stavki:
P261 Preprečiti vdihavanje prahu/dima/plina/meglice/hlapov/razpršila.
P280 Nositi zaščitne rokavice/zaščitno obleko/zaščito za oči/zaščito za obraz.
P302+P352 PRI STIKU S KOŽO: Umiti z veliko vode.
P304+P340 PRI VDIHAVANJU: Prenesti osebo na svež zrak in jo pustiti v udobnem položaju,
ki olajša dihanje.
P305+P351+P338 PRI STIKU Z OČMI: previdno izpirajte z vodo nekaj minut. Odstranite
kontaktne leče, če jih imate in če to lahko storite brez težav.
Nadaljujte z izpiranjem.
P501 Odstraniti vsebino/posodo v skladu z nacionalnimi predpisi.

 

Dodaj v košarico:

  • Proizvajalec: Biopark Cosmetics