051/750-108
 info@biovera.si
Košarica je prazna

Biopark - Eterično olje bor, 5 ml

€3.90

Eterično olje bora, 5 ml

Poreklo: Indija.
Namen uporabe: Za odišavljanje prostorov s pomočjo izparilnika.
Opis in uporaba: Pridobljeno s parno destilacijo borovih iglic. Je bledo rumene barve in ima svež, lesen, sladko smolnat zimzelen vonj. Osvežuje, poživlja, stimulira, povrne moč, pri aromaterapiji je zelo priljubljeno kot dodatek kopelim za poživljanje utrujenih mišic. Pomaga lahko pri artritisu, bolečinah v mišicah ali sklepih, protinu in revmatizmu. Še posebej dobro je kot pomoč pri boleznih dihal, naj pa bi pomagal tudi pri hepatitisu, vnetemu žolčniku ali mehurju oziroma urinarnemu traktu.
Olja, s katerimi ga lahko mešamo: Intenzivni vonji nastanejo, če ga mešamo z naslednjimi olji: muškatna kadulja, citronela, koriander, cipresa, evkaliptus, bosvelija, brin, sivka, mira, rožmarin, spikenard, čajevec.
Zanimivosti: Ta zimzeleni iglavec zraste do 40 metrov visoko in ima na vrhu ploščato krošnjo. Lubje je rdeče rjave barve, drevo ima oranžno rumene cvetove in špičaste rjave storže, goste sivo zelene iglice pa rastejo v parih. Vonj eteričnega olja borovih iglic pogosto upodablja vonj severnih gozdov. Že zelo dolgo se uporablja v savnah ali parnih kopelih ter kot dodatek oljem za masažo mišic.
Opozorila: Pred uporabo natančno preberite etiketo in upoštevajte navodila za uporabo! Samo za zunanjo uporabo, ni za uživanje. Na kožo ne nanašajte nerazredčenega. V normalnih (majhnih) dozah ni dražeče, v večjih dozah lahko povzroči draženje in preobčutljivost. Odsvetujemo uporabo v nosečnosti.
Sestava: Pinus Pinaster.
Embalaža: Eterična olja Biopark Cosmetics so v posebnem črno vijoličnem steklu (Violet glass), ki jih izjemno ščiti pred vstopom dnevne svetlobe, česar druga stekla temne barve ne zmorejo. Rastline svetlobo potrebujejo za rast in razvoj - ko pa dosežejo zrelost, se na svetlobi prične proces razkrajanja. Zato je za izdelke vrhunske kvalitete pomembna tudi vrhunska embalaža. Naše embalaže prepuščajo izključno vijolično svetlobo, ki jo rastlinska eterična olja v notranjosti potrebujejo, da ostajajo enake kvalitete na dolgi rok in ohranijo vso svojo bio energijo.

 

 

 

  
ZAKONSKA OPOZORILA
Označevanje snovi:
Skladno z Uredbo (EC) št. 1272/2008 (CLP)
Piktogram:

Opozorilna beseda: NEVARNO

Stavki o nevarnosti:
H226 Vnetljiva tekočina in hlapi.
H304 Pri zaužitju in vstopu v dihalne poti je lahko smrtno.
H317 Lahko povzroči alergijski odziv kože.
Previdnostni stavki:
P210 Hraniti ločeno od vročine, vročih površin, isker, odprtega ognja in drugih virov
vžiga. Kajenje prepovedano.
P280 Nositi zaščitne rokavice/zaščitno obleko/zaščito za oči/zaščito za obraz.
P301+P310 PRI ZAUŽITJU: Takoj pokličite CENTER ZA ZASTRUPITVE/zdravnika.
P501 Odstraniti vsebino/posodo v skladu z nacionalnimi predpisi.

 

 

Dodaj v košarico:

  • Proizvajalec: Biopark Cosmetics