051/750-108
 info@biovera.si
Košarica je prazna

Biopark - Eterično olje jasmina, 5 ml

€13.90

Eterično olje jasmina, 5 ml.

Poreklo: Indija.
Namen uporabe: Za odišavljanje prostorov s pomočjo izparilnika.
Opis in uporaba: Pridobljeno z ekstrakcijo iz cvetov jasmina. Je zlato rumene barve in ima omamen, sladek cvetlični vonj. V aromaterapiji je eden najbolj znanih afrodiziakov, razredčen pa se tradicionalno uporablja za masažo trebuha nosečnic za lažji porod. Uporabljajo ga tudi proti depresiji, za dihalne organe, boleče mišice in povečanje napetosti kože. Globoko pomirja, koristi tudi ljudem s spolnimi težavami. Dodaja se lahko v kozmetične izdleke za nego suhe, občutljive ali mastne kože ter v losjone proti brazgotinam in strijam.
Olja, s katerimi ga lahko mešamo: Jasmin lahko mešano z večino drugih eteričnih olj, še posebej dobro pa se  sklada z: bergamotka, vrtnica, sandalovina in vsa olja citrusov.
Zanimivosti: Jasmin je zimzelen grm z omamno dišečimi belimi cvetovi zvezdaste oblike, ki zraste do 10 metrov. Pravijo mu tudi kralj med rožami, je ena najbolj znanih rastlin, ki se uporablja zaradi vonja. Izhaja iz Azije in Afrike, v 17. stoletju pa je prispel v Evropo in kmalu postal osnova za vse parfume. Jasminovi cvetovi so izjemno občutljivi, še vedno jih obirajo ročno in hitro obdelajo po starodavnih metodah, da ohranijo svoje lastnosti.
Opozorila: Pred uporabo natančno preberite etiketo in upoštevajte navodila za uporabo! Samo za zunanjo uporabo, ni za uživanje. Na kožo ne nanašajte nerazredčenega. Lahko povzroči preobčutljivost kože pri določenih ljudeh. Ni toksično ali dražeče. Odsvetujemo uporabo v času nosečnosti.
Sestava: Jasminum grandiflorum.
Embalaža: Eterična olja Biopark Cosmetics so v posebnem črno vijoličnem steklu (Violet glass), ki jih izjemno ščiti pred vstopom dnevne svetlobe, česar druga stekla temne barve ne zmorejo. Rastline svetlobo potrebujejo za rast in razvoj - ko pa dosežejo zrelost, se na svetlobi prične proces razkrajanja. Zato je za izdelke vrhunske kvalitete pomembna tudi vrhunska embalaža. Naše embalaže prepuščajo izključno vijolično svetlobo, ki jo rastlinska eterična olja v notranjosti potrebujejo, da ostajajo enake kvalitete na dolgi rok in ohranijo vso svojo bio energijo.

 

 

 

 

  
ZAKONSKA OPOZORILA
Označevanje snovi:
Skladno z Uredbo (EC) št. 1272/2008 (CLP)
Piktogram:

Opozorilna beseda: POZOR!

Stavka o nevarnosti:
H315 Povzroča draženje kože.
H411 Strupeno za vodne organizme, z dolgotrajnimi učinki.
Previdnostni stavki:
P261 Preprečiti vdihavanje prahu/dima/plina/meglice/hlapov/razpršila.
P273 Preprečiti sproščanje v okolje.
P280 Nositi zaščitne rokavice/zaščitno obleko/zaščito za oči/zaščito za obraz.
P302+P352 PRI STIKU S KOŽO: Umiti z veliko vode.
P501 Odstraniti vsebino/posodo v skladu z nacionalnimi predpisi.

 

Dodaj v košarico:

  • Proizvajalec: Biopark Cosmetics