051/750-108
 info@biovera.si
Košarica je prazna

Biopark - Lotusov cvet v prahu

€7.60

Lotusov cvet v prahu 100g
Opis: Mleti sušeni lotosovi cvetovi. V Indiji ena najbolj svetih rož, kar se tiče duhovnega razvoja. Vsebuje linolno kislino, proteine, fosfor, železo ter vitamina B in C. Lotusov cvet je po celem svetu simbol ženstvenosti, razvoja in moči.
Delovanje: V Ayurvedski kozmetiki se pogosto uporablja za nego obraza zaradi svojega pomirjevalnega in hladilnega učinka. Pomagal naj bi izboljšati teksturo in splošno zdravje kože. Nežno in globinsko čisti, obenem pa nudi antioksidantno zaščito. Kožo osveži ter deluje adstringentno, zaradi česar je po uporabi napeta, gladka in sijoča. Kožo tonizira, pomaga vzpostaviti ravnovesje in ji pomaga pri naravni regeneraciji. Osebe s problematično kožo cenijo njegovo pomoč pri aknah in ogrcih.
Navodilo za uporabo: Zaradi močnih sposobnosti se lotusov prah uporablja največ v 10% koncentracijah. Priporočamo mešanje z drugimi rastlinskimi prahi ali glinami, kot je npr. bela glina Kaolin, Neem prah itd.
V kolikor vas po nanosu koža peče ali skeli, ga takoj izperite. Priporočamo test na majhnem predelu kože (notranja stran podlahti) pred prvo uporabo na obrazu.
Nega kože: Zmešajte prah z glino in/ali drugimi naravnimi prahi. Dodajte toplo vodo ali hidrolat (pri suhi koži lahko dodate nekaj vašega najljubšega olja), da nastane primerna pasta. Nanesite na očiščeno kožo, izogibajte se predelu okoli oči. Pustite delovati do 15 minut (če niste dodali olja, se bo zmes pričela sušiti), sperite s toplo vodo ter nadaljujte nego s tonikom /hidrolatom in vlažilno kremo ali oljem.
Opozorilo: Na kožo ne nanašajte nerazredčenega. Uporabite do 10% koncentracijo. Pri pripravi rastlinskih prahov in glin ne uporabljajte izdelkov iz kovine (žličke, posode,...), ker lahko reagirajo s kovinskim materialom in se kemično spremenijo. Najbolje je
uporabiti izdelke iz lesa ali keramike.
Sestavine INCI: Nelumbo nucifera


Dodaj v košarico:

  • Proizvajalec: Biopark Cosmetics