051/750-108
 info@biovera.si
Košarica je prazna

Biopark - Olje ognjičevih cvetov, 100 ml.

€9.90

Olje ognjičevih cvetov, nerafinirano (Calendula officinalis, Olea Europea), 100 ml.

Poreklo: Indija
Opis: Pridobljeno z namakanjem ognjičevih cvetov v hladno stisnjenem nosilnem olju, s čimer dobimo macerat. Je oranžne barve in se dobro vpija v kožo.

Pomembne učinkovine: Ognjičevi cvetovi vsebujejo antioksidante, vitamin A in C, pa tudi eterična olja, karotenoide, negovalne sluzi in smole, različne polisaharide, rastlinske kisline, glikozide.

Uporaba: Ognjič ima odlično protivnetno delovanje, zato njegovo olje neguje in pomirja vse tipe kože, še posebej vneto in razdraženo. Primerno je za suho in občutljivo kožo obraza, tudi ob težavah, kot so srbečica, izpuščaji, ekcemi itd. Veliko se ga uporablja za nego nežne dojenčkove kože, (še posebej ritke) nanašamo ga lahko na zaradi dojenja občutljive in razpokane prsne bradavice. Namažemo ga po koži s pajkastimi kapilarami ali krčnimi žilami. Kožo vlaži in mehča ter ji podari naraven lesk, odlično pa se obnese kot masažno olje, saj kožo neguje in vlaži.
Nega obraza: Nanesite manjšo količino olja na očiščeno kožo obraza, ki ste jo prej navlažili s tonikom ali hidrolatom.
Nega telesa: Po kopanju ali tuširanju nanesite na še vlažno kožo in dobro vtrite. Za masažo lahko nosilnemu olju dodate nekaj kapljic eteričnega olja.

Rok uporabe: Olje ostane sveže od 6 mesecev do 1 leta ob pravilnem shranjevanju (na hladnem mestu, zaščiteno pred direktno svetlobo). Priporočamo hranjenje v hladilniku po odprtju.
Sestava: Calendula officinalis, Olea Europea


Dodaj v košarico:

  • Proizvajalec: Biopark Cosmetics