051/750-108
 info@biovera.si
Košarica je prazna

Biopark - Ekološko olje mareličnih pečk

€9.90

Olje mareličnih pešk, nerafinirano, hladno stiskano, iz ekološke pridelave, 100 ml.

Poreklo: Indija
Opis: Hladno stisnjeno olje iz sredice mareličnih pešk. Je rahlo rumene barve in je brez posebnega vonja. V kožo se hitro vpije in ne pušča mastnega občutka.

Pomembne učinkovine: Vsebuje poli nenasičene maščobne kisline, je zelo hranilno in bogato, še posebej z vitaminom A ter E. Ima visoko vsebnost oleinske in linolne kisline, najpomembnejša pa je alfa-linolna kislina, ki pomirja in pomaga pri vneti koži.

Uporaba: Primerno je za vse tipe kože. Odlično neguje dehidrirano, občutljivo in vneto kožo ter lajša sončne opekline. Pomaga preprečiti izgubo vlage iz kože. Odlično je za masažo obraza ali telesa, lahko z dodatkom eteričnih olj. Pomaga preprečiti prezgodnje staranje kože, zato se ga čedalje več uporablja v kozmetičnih izdelkih.
Nega obraza: Nanesite manjšo količino olja na očiščeno kožo obraza, ki ste jo prej navlažili s tonikom ali hidrolatom.
Nega telesa: Po kopanju ali tuširanju nanesite na še vlažno kožo in dobro vtrite. Za masažo lahko nosilnemu olju dodate nekaj kapljic eteričnega olja.

Rok uporabe: Olje ostane sveže od 6 mesecev do 1 leta ob pravilnem shranjevanju (na hladnem mestu, zaščiteno pred direktno svetlobo). Priporočamo hranjenje v hladilniku po odprtju.
Sestava: Persea Armeniaca.


Dodaj v košarico:

  • Proizvajalec: Biopark Cosmetics