051/750-108
 info@biovera.si
Košarica je prazna

Sanja Lončar - Konec zgage

€12.00

Zakaj peče, tišči, boli?

Kako preprečiti okužbo s Helicobacter pylori?

Kako preprečiti oz. ozdraviti razjede?

Kako z boljšo prebavo izboljšamo tudi imunski sistem?

Težave z zgago, s tiščanjem in z razdraženimi sluznicami lahko obvladamo v zelo kratkem času.

Če se tega pravilno lotimo, seveda.

Priznavamo, da smo tudi sami osupli nad napakami, ki jih počnemo, ker ne razumemo delovanja želodca.

Ena najbolj pogostih je ta, da zgago, spahovanje, razjede in okužbe s Helicobacter pylori pripisujemo presežku kisline. V resnici pa so te težave v 90 % primerov posledica pomanjkanja želodčne kisline. S tem, da začnemo kislino gasiti s sodo bikarbono, farmacevtskimi antacidi ali z zaviralci protonske črpalke, le prikličemo dodatne težave.

Že upočasnjeno prebavo s tem dodatno ustavimo, patogeni organizmi ostajajo neprebavljeni, slabo obdelana beljakovinska hrana pa postane le „njihova topla malica“, na kateri se lahko pospešeno razmožujejo.

Za zaviralce protonske črpalke je znano, da ob tem, da zavrejo kislino, zavrejo tudi delovanje različnih imunskih celic, zato bomo postali še bolj dovzetni za okužbe z bakterijami, kot so Salmonella, Campylobacter, Vibrio cholerae, Listeria monocytogenes in Clostridium difficile. Poveča se tudi nevarnost za okužbo z zajedavcem Giardia lamblia. Verjetno ne bo treba dolgo čakati tudi na razširitev okužbe s Helicobacter pylori. Od tam pa do težkih razjed in tudi raka ni daleč.

Preprečite takšne scenarije in pravočasno prisluhnite svojemu želodcu. Verjeli ali ne, težave z zgago, s tiščanjem in z razdraženimi sluznicami lahko obvladamo v zelo kratkem času. Če se tega pravilno lotimo, seveda.


Dodaj v košarico: