051/750-108
 info@biovera.si
Košarica je prazna

Biopark - Olje pšeničnih kalčkov, 100 ml.

€7.90  €3.16
Prihranek: 60%

Olje pšeničnih kalčkov, nerafinirano, hladno stisnjeno (Triticum Vulgare), 100 ml.

Poreklo: Indija
Opis: Pridobljeno s hladnim stiskanjem pšeničnih kalčkov. Je temnejše rumene barve, gostejše od večine olj in nosi značilno aromo.
Pomembne učinkovine: Vsebuje veliko linolne kisline (Omega-6), palmitinsko, oleinsko kislino ter linolensko (Omega-3) maščobno kislino. Vsebuje veliko vitaminov E, D in A, veliko proteinov in lecitin. To olje ima še posebej visoko vednost vitamina E (25%), ki se mu ga doda po stiskanju, da se poveča njegov rok uporabe in antioksidantna sposobnost.

Uporaba: je zelo hranljivo, odlično je za nego suhe in razdražene kože, saj jo pomirja in vlaži, obenem pa ščiti pred vplivom prostih radikalov. Pomaga tudi pri izsušeni in razpokani koži ter koži s težavami, kot je dermatitis. Vpliva na dobro prekrvavitev kože in jo pomaga obnoviti, na primer po sončnih opeklinah, odrgninah in brazgotinah. Zaradi močne antioksidantne sposobnosti ga lahko dodajamo drugim nosilnim oljem in tako povečamo njihovo učinkovitost ter podaljšamo rok uporabe. Ker je gostejše, so take mešanice (lahko z dodatkom eteričnih olj) še posebej primerne za masažo.
Nega obraza: Nanesite majhno količino olja na očiščen obraz, ki ste ga navlažili s tonikom ali hidrolatom.
Nega telesa: Po kopanju ali tuširanju nanesite na še vlažno kožo in dobro vtrite. Za masažo lahko nosilnemu olju dodate nekaj kapljic eteričnega olja.

Rok uporabe: Olje ostane sveže od 6 mesecev do 1 leta ob pravilnem shranjevanju (na hladnem mestu, zaščiteno pred direktno svetlobo). Priporočamo hranjenje v hladilniku po odprtju.
Sestava: Triticum Vulgare, Tocopherol.


Dodaj v košarico:

  • Proizvajalec: Biopark Cosmetics