051/750-108
 info@biovera.si
Košarica je prazna

Lebensbaum kajenski poper (čili v prahu) 50g

€2.90

LEBENSBAUM KAJENSKI POPER  50g
Ekološki kajenski poper (imenovan tudi čili v prahu), za začinjanje različnih vrst jedi. Posebej se poda k jedem iz paradižnika, fižola, leče,… Hranite na hladnem in suhem mestu. Po uporabi dobro zaprite embalažo.
Sestava: 100% mleta kajenska paprika, iz kontrolirane ekološke pridelave. Kontrolira: DE-001-Öko-Kontrollstelle

Kajenski poper je ključna začimba mnogih svetovnih kuhinjah in daje pikanten okus med drugim indijski, korejski in japonski hrani, pa tudi tisti iz vaše kuhinje.
Pridelan iz pekoče kajenske paprike (in ne iz poprove trte, kot bi si mislili glede na ime), je že vrsto stoletij izredno cenjen  in spoštovan tudi za zdravstvene namene, kot nekakšno skrito orožje za prav vse tegobe organizma. Tudi danes potrjujejo vse več čudežnih zdravilnih lastnosti te pikantne rastline, ki nanesena zunanje ali zaužita zdravilno učinkuje kot blažilec bolečin, uravnava prebavo, ima pa tudi sposobnost uničevanja rakavih celic.
Zaužit kajenski poper spodbuja izločanje prebavnih sokov in s tem olajša prebavo, stimulira izločanje sline in s tem pred-prebavne procese in izboljšuje delovanje želodca. Zdravi tudi od znotraj, saj odpravlja učinkovito čire in rane na želodcu.
Kajenski poper je zelo učinkovit blažilec bolečin, saj s svojo prevladujočo substanco, imenovano capsiacin, iz čutnih nevronov dejansko črpa substanco P, antipeptide, zaradi katerih bolečino lahko čutimo.
Še ena izmed učinkovin te pekoče paprike je uravnavanje cirkulacije in celjenje ran ter preprečevanje krvavitev pri različnih ranah. Zato ga le imejte vedno na zalogi, tako za dodatek začinjenosti vašemu kosilu kot tudi za hitro pomoč pri nezgodah. Kajenski poper ustavlja tudi notranje krvavenje, in zaužit s toplo vodo naj bi ga ustavil že po minutah.
Capsicum frutescens oz. Capsicum annum, vrsti, ki sta za zdravje najbolj koristni, naj bi bile zdravilo tudi za srčno kap. Dr. Schulze, ki je velik za govornik tega zelišča za zdravljenje prav vseh bolezni, naj bi ravno tako žrtvam srne kapi dajal kajenski peper z vodo, zaradi česar naj bi se po njegovih poročanjih v nekaj minutah že ponovno postavili na noge.
Vir: enaA.com


Dodaj v košarico:

  • Proizvajalec: Lebensbaum