051/750-108
 info@biovera.si
Košarica je prazna

Pro-Lab Test za kvaliteto vode

€12.99

PRO-LABOV KOMPLET ZA DOMAČE TESTIRANJE KVALITETE VODE

Dobro znano je, da kemikalije, ki jih je ustvaril človek in so prišle v splošno rabo po 2. sv.
vojni, dolgo onesnažujejo naše površinske vode, ki jih uporabljamo za pitje.
Že desetletja prehajajo skozi plasti zemlje in onesnažujejo tudi naše podzemne vire pitne
vode.

Strokovnjaki verjamejo, da so toksini (strupi) v naši pitni vodi ena največjih nevarnosti za
človekovo zdravje, saj povzročajo raka, srčne bolezni in zastrupitev s svincem. Do takih
kroničnih obolenj pride zaradi absorpcije škodljivih snovi v telesu.
Onesnaževalci vode pa ne škodujejo le našemu zdravju, temveč lahko tudi poškodujejo in razjedo vodovodno napeljavo, puščajo madeže oziroma slabšajo kvaliteto na oblačilih ter na gospodinjskih površinah in spremenijo okus pitne vode in hrane.

Kako vem, da je moja voda kontaminirana?

Z uporabo kompleta za preverjanje vode, kot je Pro-Labov komplet za domače testiranje kvalitete vode,  lahko vsak uporabnik sam testira vodo doma ali na delovnem mestu za prisotnost klora, trdote vode, nitrate in nitrite, železo, pH, baker in alkalnost vode.
Vsak test vam ne vzame več kot 5 minut časa in nudi hitre in zanesljive rezultate.

Pro-Labov komplet za domače testiranje kvalitete vode je cenovno ugoden in lahek za uporabo. Je zanesljivo sredstvo za ugotavljanje kvalitete vode s hitrimi rezultati.
Pro-Labov komplet natančno izmeri kvaliteto vodovodne vode kakor tudi vode z vodnjakov, kapnic in izvirov, obenem pa lahko z njim preverite učinkovitost domačih naprav za čiščenje vode. Priporočljivo je, da svojo vodo testirate na približno 3 mesece.
V kompletu se nahajajo testni trakovi laboratorijske kvalitete, ki izmerijo potencialno večje težave z vodo, kot so klor, železo, pH, baker, alkalnost, nitrati/nitriti in trdota vode.
Če uporabite testni trak v hladni vodi po navodilih in primerjate rezultate na priloženi barvni listi, lahko hitro dobite natančne rezultate, ki opredelijo lastnosti vaše vode kot »varno«, »previdno« in »nevarno« v le eni minuti.

NAROČITE TEST ZDAJ, DA SE PREPRIČATE, KAKO VAREN JE VAŠ DOM!

***************************************************************************
DALJŠI OPIS:

Možni onesnaževalci vode, kij ih lahko preverite s Pro-Labovim testom:

Klor
Kloriranje vode je postalo nujno zaradi dezinfekcije. Vendar previsok nivo klora v vodi povzroča nastanek stranskih kemičnih sestavin znanih kot trihalometani. Eden od teh snovi, kloroform, je znan karcinogen (snov, ki povzroča raka).

Nitrati/ nitriti
Nitrati in nitriti so kemikalije, ki v pitno vodo vstopajo iz gnojil, kanalizacije, večje farme živali in drugih geoloških elementov. Nitrati v količini več kot 0,001% zmanjšajo vsebnost kisika
v krvi fetusa (nerojenega otroka), kar povzroča »sindrom modrega otroka«  (strokovno methemoglobulinemia). Te snovi so prav tako izredna nevarnost za zdravje otrok od 6. meseca do 1. leta in tudi zelo ogroža zdravje odraslih.

Železo
Železo je mineral v zemlji, ki vstopa v pitno vodo. Čeprav je določena količina železa koristna za zdravje, pa količine železa, višje od 0,0000003% povzročajo grenek okus vode, zamažejo ali razbarvajo perilo, napeljavo in lase.

Trdota vode
Trdoto vode pomeni vsebnost kalcija in magnezija v vodi, ki sicer nista sama po sebi škodljiva za zdravje. Vendar trda voda nad 0,015% povzroča obloge na notranji strani cevi, ki sčasoma celo ustvarijo zaščito, ki zmanjša vstopanje škodljivega svinca v vodo iz cevi. Vendar preveč trda voda lahko sčasoma preveč obloži notranjost ožjih cevi in grelcev vode, kar lahko otežuje delovanje različnih gospodinjskih strojev ter njihovo čiščenje.
Preveč mehka voda - pod 0,0054% pa lahko počasi razjeda vodovodne cevi, kar nastane posebno nevarno za zdravje, če imate svinčene cevi oziroma svinčene spoje na vodovodni napeljavi.

Kislost vode (pH)
Če je pH vode pod 7, je lahko voda korozivna za vodovodne cevi, kar lahko povzroča vstopanje svinca v pitno vodo.
Idealen pH vode je med 7 in 7,5.

S Pro-Labovim kompletom za domače testiranje kvalitete vode lahko zlahka preverite vse te morebitne težave s kvaliteto vode. Vseh 5 testov ne zahteva več kot 5 minut vašega časa in nudijo natančne in zanesljive rezultate.
Pro-Labov komplet za domače testiranje kvalitete vode vsebuje 8 posamezno zavitih, laboratorijsko preverjenih patentiranih testnih trakcev, kar pomeni, da lahko skupaj izvedete 16 testov (2 sta za vsak test) in tako zagotovo ugotovite kvaliteto vaše vode.

Poleg navedenih, obstajajo v kompletu še dodatna navodila za preverjanje dveh dodatnih onesnaževalcev, železove bakterije (bakterije, ki se hranijo z oksidiranjem ostankov železa) in vodikovega sulfida. Vsak teh testov ima svoja navodila. Za točne rezultate morate natančno slediti tem navodilom, ne potrebujete pa nobenih testnih pripomočkov za izvedbo teh dveh testov.
Dodaj v košarico:

  • Proizvajalec: Pro-Lab